Comunicat derularea proiectului „Consolidarea capacitatii unitatilor de invatamant de stat din Comuna Ghimpati, in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARSCOV-2”

 

„CONSOLIDAREA CAPACITATII UNITATILOR DE ÎNVATAMÂNT DE STAT DIN COMUNA GHIMPATI, JUDETUL GIURGIU, ÎN VEDEREA GESTIONARII SITUATIEI DE PANDEMIE GENERATA DE VIRUSUL SARSCOV-2”, cod SMIS 143302

La data de 20.04.2022, a fost semnat contractul de finanțare nr. 1359, între Primaria COMUNA GHIMPATI, în calitate de beneficiar, pe de o parte, și MINISTERUL INVESTITIILOR SI PROIECTELOR EUROPENE în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.
Astfel, începând cu 20.04.2022, Primaria COMUNA GHIMPATI derulează proiectul „CONSOLIDAREA CAPACITATII UNITATILOR DE ÎNVATAMÂNT DE STAT DIN COMUNA GHIMPATI, JUDETUL GIURGIU, ÎN VEDEREA GESTIONARII SITUATIEI DE PAN-DEMIE GENERATA DE VIRUSUL SARSCOV-2”, cod SMIS 143302, proiect finanţat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară – 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Prioritatea de investiții – 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.
Data de finalizare a proiectului este 31.12.2022.

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului:

Obiectivul general al proiectului este de protejare a sanatatii populatiei in contextul pandemiei cauzate de COVID-19 si de consolidare a capacitatii de reactie la criza de sanatate publica declansata de raspandirea virusului SARS-CoV-2. Proiectul vizeaza dotarea unitatilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Comuna Ghimpati cu o serie de echipamente si dispozitive de igienizare/dezinfectie si de protectie, dar si biocide si solutii necesare asigurarii igienei si dezinfectiei necesare pentru asigurarea unor servicii de educatie sigure atat pentru elevi si familile acestora cat si pentru corpul profesoral si comunitate in general.
Proiectul va contribui la realizarea indicatorul de rezultat al programului (capacitate adecvata de gestionare a crizei sanitare) prin intermediul dotarii corespunzatoare a unitatilor de invatamant de stat din cadrul Unitatii Administrativ Teritoriale Comuna Ghimpati, tinand cont de setul de nevoi identificate din momentul declansarii pandemiei dar si de faptul ca, fara finantarea obtinuta prin prezentul proiect, autoritatea publica locala nu ar avea posibilitatea de a aloca sumele necesare pentru asigurarea setului de echipamente/accesorii/consumabile relevante pentru situatia epidemiologica actuala.
Proiectul contribuie la indeplinirea indicatorul de rezultat al POIM 2S132 -Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare prin dotarea cu echipamente de protectie care vor fi utilizate în mod direct pentru prevenirea infectarii cu COVID-19, diminuand riscul de infectare cu SARS-Cov2, atat in randul elevilor, cat si in randul cadrelor didactice.
In prezent scolile din Comuna Ghimpati nu dispun in mod eficient de mijloacele necesare prevenirii raspândirii virusului SARS-CoV-2, dispunând de o cantitate insuficienta de masti, dezinfectanti etc. si fara a avea aparatura necesara dezinfectarii incaperilor din scoala.
Achizitiile vizate în cadrul proiectului creeaza premisele necesare pentru gestionarea eficienta a situatiei de urgenta provocata de COVID- 19, respectiv:
– igienizarea salilor de curs, laboratoare etc.
– igiena personala ( purtare masca, dezinfectare mâini etc.) a elevilor, cadrelor didactice, pentru prevenirea raspândirii virusului
Continuarea efectelor pozitive ale activitatilor implementate este esentiala, si va fi generata in primul rand de existenta unei infrastructuri dotate corespunzator pentru gestionarea corecta a crizei sanitare in derulare.
Se urmareste de asemenea asigurarea unei stari de sanatate optime la nivel local, aspect care va contribui la sustenabilitatea proiectului, tinand cont de faptul ca efectele dotarilor realizate se vor resimti pe termen lung.

Obiectivele specifice ale proiectului

OS 1- Management adecvat implementarii proiectului prin achizitia serviciilor de consultanta si urmarirea implementarii acestuia in concordanta cu reglementarile legale si instructiunile specifice AMPOIM pe perioada de implementare a proiectului.
OS2- Asigurarea unui mediu educational sigur pentru elevi/profesori/comunitate prin dotarea corespunzatoare a unitatilor de invatamant de stat din cadrul UAT Comuna Ghimpati pentru un numar de 37 clase si 843 de persoane – elevi,cadre didactice, personal nedidactic si personal auxiliar din unitatile de invatamant arondate, prin achizitionarea si distribuirea a 139950 masti, 3071 litri dezinfectant pentru maini,10 buc Termometru cu infrarosu,1537 litri Solutie dezinfectare suprafete cu pulverizator, 19900 buc. Manusi de unica folosinta, 1003 buc Viziere, 8 buc,Nebulizator, 3320 litri dezinfectant pentru Nebulizator, 37 buc cutie (300 tb/cutie) pastile clor, 50 buc Dozator cu senzor pentru dezinfectant, 417 de recipiente (bidoane) de 5 litri de Sapun antibacterian lichid dezinfectant, 311 recipiente (bidoane) de 5 litri de dezinfectanti pardoseala, 50 buc Lampa UV sterilizare, 50 buc Covoras dezinfectant, 417 de recipiente de 0,5 litri Alcool sanitar,100 buc Combinezoane.
OS3. – Vizibilitatea si promovarea adecvata a proiectului în conformitate cu prevederile contractuale si instructiunile cuprinse în Manualul de identitate vizuala, respectiv: 6 Afise A3 postate la sediul primariei si la unitatile de invatamant de pe raza Comunei Ghimpati, 2 comunicate de presa publicate (la începutul si sfârsitul proiectului), elemente de identitate vizuala, pe toate documentele produse in proiect, Descrierea proiectului pe site-ul Primariei Ghimpati, pe perioada proiectului..

Rezultate asteptate:

1. 1 contract servicii de consultanta în managementul proiectului semnat
Proiect implementat dupa regulile AMPOIM

2. 139950 bucati masti de protectie achizitionate si distribuite
3071 litri dezinfectant pentru maini,achizitionati si distribuiti
10 buc Termometru cu infrarosu, achizitionate si distribuite
1537 litri Solutie dezinfectare suprafete cu pulverizator , achizitionati si distribuiti
19900 buc. Manusi de unica folosinta, achizitionate si distribuite
1003 buc Viziere, achizitionate si distribuite
8 buc Nebulizator, achizitionate si distribuite
3320 litri dezinfectant pentru Nebulizator, achizitionati si distribuiti
37 cutii (300 tb/cutie) pastile clor, achizitionate si distribuite
50 buc Dozator cu senzor pentru dezinfectant, achizitionate si distribuite
417 bidoane de 5 litri de Sapun antibacterian lichid dezinfectant, achizitionate si distribuite
311 bidoane de 5 litri de dezinfectanti pardoseala, achizitionate si distribuite
50 buc Lampa UV sterilizare , achizitionate si distribuite
50 buc Covoras dezinfectant, achizitionate si distribuite
417 bidoane de 0, 5 litri Alcool sanitar, achizitionate si distribuite
100 buc Combinezoane, achizitionate si distribuite

3. Servicii de informare si promovare a proiectului, contractate.
6 Afise A3 postate la sediul primariei si la unitatile de invatamant de pe raza Comunei Ghimpati.
2 comunicate de presa publicate (la începutul si sfârsitul proiectului);
Elemente de identitate vizuala, pe toate documentele produse in proiect.
Descrierea proiectului pe site-ul Primariei Ghimpati: www.primariaghimpati.ro

Valoarea totală a proiectului este de 538,569.83 lei cu TVA, din care: finanțare nerambursabilă 533,894.83 lei cu TVA (finanţare nerambursabilă – valoarea cofinantarii UE) iar valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia, 4.675,00 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul European Dezvoltare Regională-REACT EU prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Documente

Ultima actualizare: 15:06 | 19.04.2024

Sari la conținut